Hoeveel fouten mag je hebben bij je auto theorie-examen?

auto theorie examen

Voordat je met de auto gaat afrijden moet je het theorie-examen gehaald hebben. Hier ontkom je niet aan. Dit examen is er voor bedoeld om te toetsen hoe goed jij alle regels rondom het verkeer beheerst, zodat jij straks na het behalen van je rijbewijs weet hoe je het beste kan handelen in een bepaalde verkeerssituatie. Het theorie-examen stelt je kennis en reactievermogen flink op de proef. Daarom is dit examen voor veel mensen een gevreesde uitdaging, zeker nu het CBR strengere regels heeft toegekend aan het theorie-examen. Maar hoeveel fouten mag je eigenlijk hebben om alsnog te slagen? Dit leggen wij jou graag uit.

Lees verder

Wat kost een autorijles?

geld

Wat kost een rijles? Hoeveel ben ik kwijt voor een rijbewijs? Hoe snel kan ik mijn rijbewijs halen? Deze vragen worden vaak gesteld door jongeren die de leeftijd hebben bereikt waarop ze rijles mogen volgen, of door zij die wat ouder zijn en graag in een kort tijdsbestek willen afrijden. Een rijbewijs is nu eenmaal een dure investering, maar daarna heb je er voor de rest van je leven plezier van. Daarom kiezen velen ervoor om zelfs geld te lenen om de lessen te kunnen volgen en hun rijbewijs te halen. We gaan hier dieper in op het rijles kostenplaatje en hoe het totaalplaatje van de kosten voor een rijbewijs er dan uitziet. Wil je binnenkort beginnen met rijles?

Lees verder

Snel je rijbewijs halen doe je zo!

rijbewijs

Je begint met één einddoel aan je rijlessen. Je wilt je rijbewijs halen en het liefst zo snel mogelijk. Sommigen vinden het niet erg om er enkele maanden of zelfs een jaar over te doen, maar anderen hebben om verschillende redenen niet zoveel tijd en willen daarom zo snel mogelijk hun rijbewijs in handen hebben. Bijvoorbeeld wanneer je over twee maanden een tijdje gaat reizen in het buitenland, waar je je rijbewijs bij wilt gebruiken. Om je hier een handje bij te helpen hebben we allerlei verschillende tips opgeschreven waarmee je zo snel mogelijk je rijbewijs kunt halen. Je vindt ze hieronder, dus lees snel door!

Lees verder