Snel je rijbewijs halen doe je zo!

rijbewijs

Je begint met één einddoel aan je rijlessen. Je wilt je rijbewijs halen en het liefst zo snel mogelijk. Sommigen vinden het niet erg om er enkele maanden of zelfs een jaar over te doen, maar anderen hebben om verschillende redenen niet zoveel tijd en willen daarom zo snel mogelijk hun rijbewijs in handen hebben. Bijvoorbeeld wanneer je over twee maanden een tijdje gaat reizen in het buitenland, waar je je rijbewijs bij wilt gebruiken. Om je hier een handje bij te helpen hebben we allerlei verschillende tips opgeschreven waarmee je zo snel mogelijk je rijbewijs kunt halen. Je vindt ze hieronder, dus lees snel door!

Een pakket lessen

In sommige gevallen duurt het erg lang voor bepaalde mensen om hun rijbewijs te behalen. Dat komt dan mede doordat zij vergeten hun lessen door te plannen. Dit kun je voorkomen door een pakket rijlessen te kiezen waar het examen ook meteen bij inbegrepen is. Zo kun je meteen alle lessen die je nodig hebt vooruitplannen. Wanneer je echt haast hebt kun je ze in een korte periode plannen, naar gelang jouw agenda dit toelaat natuurlijk.

Op tijd je theorie halen

Je kunt pas je rijexamen doen wanneer je je theorie hebt behaald. Begin daarom zo snel mogelijk met leren voor je theorie examen. Plan het theorie examen ook meteen in, zodat je daar naartoe kunt werken. Je moet de theorie toch behalen, dus hoe eerder je dat hebt gedaan hoe sneller je kunt afrijden.

Snel je CBR-examen inplannen

Net zoals bij het theorie examen kun je ook je CBR-examen bij voorbaat al inplannen. Er is meestal een wachttijd verbonden aan de aanvraag voor het rijexamen. Wanneer je wacht met het aanvragen tot je er helemaal klaar voor bent, kan het soms nog enkele weken duren voor je ook daadwerkelijk afrijdt. Vraag het CBR-examen daarom op tijd aan en plan deze in, zodat je hier straks niet op hoeft te wachten!

Wees scherp tijdens je rijlessen

Natuurlijk let je goed op tijdens de les, je bent dan geconcentreerd en probeert het zo goed mogelijk te doen. Je kunt jezelf hier nog een handje extra bij helpen. Wanneer je goed geslapen en gegeten hebt kun je je namelijk nog beter concentreren en haal je meer uit een rijles. Bereid je dus voor op je rijlessen en zorg dat je er helemaal klaar voor bent zodra jouw instructeur komt voorrijden.

Bereid je goed voor op het examen

Wanneer je jouw rijexamen niet haalt, duurt het langer voordat je je rijbewijs hebt. Daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden op het rijexamen. Wanneer je de vorige tip hebt opgevolgd weet je al vrij goed hoe je dit kunt doen, maar voor je examen mag je hier best een stapje verder in gaan. Ga ruim op tijd slapen, zorg ervoor dat je ontspannen bent en draag comfortabele kleding. Plan nog een les vlak voor je examen zodat je alvast gewend bent aan het rijden. Dan staat niets je meer in de weg om in één keer te slagen voor je praktijkexamen.

Extra oefenen met software

Voor sommigen helpt het ook om naast de lessen zelf extra te oefenen. Dit kan bijvoorbeeld met speciale software. Die software is dan een simulatie, vergelijkbaar met een computerspel. Het verschil is dat de simulatie realistisch is en jou dus daadwerkelijk helpt bij het nemen van beslissingen in de auto, goed kijken of je houden aan de geldende verkeersregels. Gebruik dit in je voordeel en oefen wanneer je kunt!

Je vakantie gebruiken

Verreweg de snelste manier om je rijbewijs te halen is door zoveel mogelijk lessen in een korte periode te volgen, waarna je meteen kunt afrijden. In sommige gevallen heb je dan binnen één of twee weken al je rijbewijs! Een methode die hier vaak bij wordt gebruikt is de 3×2 methode. Dit houdt in dat je iedere dat drie keer een les hebt van twee uur. Tussen die lessen heb je dan een uurtje pauze. Na een week lang iedere dag zes uur in de auto te hebben gezeten, weet je precies hoe alles moet. Dit is erg handig wanneer je bijvoorbeeld vakantie hebt. Je kunt dan opgaan voor je rijexamen en kort daarop met je eigen rijbewijs op pad gaan.

Een geschikte rijschool kiezen

Je kunt je rijbewijs op verschillende manieren extra snel halen. Het is daarbij belangrijk dat je een rijschool hebt die aansluit op de manier waarop je dit graag wil doen. Probeer dit dan ook vooraf met je rijschool te bespreken. Bieden zij het lespakket aan dat je voor ogen hebt, of is het überhaupt mogelijk om al je lessen in een korte periode te volgen? Vraag dit na, zodat je weet wat de mogelijkheden zijn.

Extra snel je rijbewijs halen

We hopen dat deze tips jou helpen om snel je rijbewijs te halen. We wensen je heel veel succes en hopen je binnenkort tegen te komen op de Nederlandse wegen!