den haag

Ben jij op zoek naar een geschikte rijschool in Den Haag en wil jij jouw rijbewijs te halen? Dan is het aan te raden om je hier zo goed mogelijk over te informeren. Een rijbewijs halen gaat voor sommigen namelijk moeilijker dan voor anderen. Een oorzaak waarom sommige cursisten hier moeite mee hebben is dat zij zich vaak niet inlezen voordat de eerste rijles begint. Rijscholen lijken namelijk veel op elkaar, maar verschillen tóch enorm als het gaat om kwaliteit en kosten. Om deze reden is het verstandig dat jij je hier zo goed mogelijk op voorbereid. Ben jij van plan om jouw rijbewijs te halen en heb je hiervoor een rijschool Den Haag nodig? Lees dan snel verder!

Top 10 rijscholen in den Haag (vanaf 100 examens)

  1. Verkeersschool Adrian – 66%
  2. Verkeersschool van Dien 66%
  3. Autorijschool Leon – 64%
  4. Verkeersschool Noordzee – 63%
  5. Verkeersschool Fly-over – 59%
  6. Rijschool Veldkamp – 58%
  7. Vekeersschool De Ridder – 57%
  8. Driving4All – 55%
  9. Start-Line Verkeersschool B.V. – 52%
  10. ANWB Rijopleiding de Kleijnen – 50%

Bron: CBR.nl

Vanaf welke leeftijd mag je rijlessen volgen?

In Nederland mag je beginnen met rijlessen wanneer je 16 en een half jaar bent. Voor 16-jarigen is het tevens geoorloofd om de theoriecursus te doen. Voor 17-jarigen is het dan vervolgens mogelijk om een praktijkexamen af te leggen. Tot 18 jaar mag er worden gereden met een begeleider in het bezit van een begeleiderspas. Deze begeleider mag je zelf kiezen!

Hoeveel rijlessen heb je nodig?

Volgens een onderzoek dat het CBR heeft uitgevoerd ligt het gemiddelde aantal lesuren in Nederland op 38 uur. Deze uren kunnen als maatstaf worden genomen, maar dit kan in de praktijk uiteraard anders lopen. Hierbij is het belangrijk dat jij als cursist een actieve houding hebt én een goede klik met de rijinstructeur. Het uitkiezen van een geschikte en jouw ideale rijschool Den Haag is hier om deze redenen cruciaal bij.

Een goede klik met jouw rijinstructeur

Om optimaal te leren van de rijlessen is het noodzakelijk om een goede klik te hebben met je rijinstructeur. Het is voordat je begint met lessen lastig om in te schatten hoe de klik met jouw rijinstructeur gaat zijn. Om deze reden is het aan te raden om een eerste proefles te nemen. Wanneer je dit namelijk doet kan je kijken of er een “match” is. Als dit niet het geval is kan je altijd nog voor een andere rijschool in Den Haag kiezen!

Kwaliteit en prijzen

Den Haag zit vol met rijscholen en het kan soms lastig zijn om te kiezen welke rijschool het meest bij je past. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de kernwaarden van deze rijscholen. Focussen ze op lage kosten of op kwaliteit waar je iets meer voor moet betalen? Hier zal een keuze in moeten worden gemaakt, maar wat is uiteindelijk het beste? Het antwoord is simpel: het ligt eraan waar jij de meeste waarde aan hecht. Een algemeen advies is dat het vaker loont om voor rijscholen te kiezen die meer waarde hechten aan de kwaliteit van de rijlessen. Hierdoor wordt de kans om te zakken namelijk verlaagd. Op deze manier bespaar je uiteindelijk weer op de kosten op de lange termijn, omdat je niet opnieuw hoeft af te rijden.

Op zoek naar een Rijschool Den Haag?

Den Haag is een bruisende stad waar altijd beweging is te vinden op de wegen. Men zegt ook vaak: “Als je in Den Haag kunt rijden, dan kan je overal rijden”. Van trams tot bussen, van auto’s tot de fietsers, je kan het allemaal vinden in het Haagse verkeer. Met een rijbewijs ben jij in staat om hier makkelijk in te navigeren. Hiervoor moet je eerst wel een rijschool voor uitzoeken. Oriënteer jezelf daarom optimaal en zoek de rijschool waar jij de beste klik mee zult hebben. Weet jij al welke rijschool Den Haag je gaat kiezen? Bekijk ons overzicht van alle rijscholen in Den Haag!