Wanneer je van plan bent om je rijbewijs te behalen is het belangrijk dat je bij een goede rijschool terecht komt. Bij een goede rijschool voel je je nu eenmaal ook sneller op je gemak, zijn de lessen leuker en haal je bovendien sneller je rijbewijs. Er zijn een heleboel rijscholen te vergelijken in Eindhoven, waardoor we ons goed kunnen voorstellen dat jouw keuze niet direct voor de hand ligt. Daarom hebben we speciaal voor jou een aantal tips om de beste rijschool Eindhoven te vergelijken opgeschreven. Zo weet je precies waar je op moet letten en kun je op basis daarvan op zoek gaan naar een rijschool die goed bij je past. We beginnen met het tonen van de top 10 rijscholen in Eindhoven op basis van het slagingspercentage.

Top 10 rijscholen in Eindhoven (vanaf 100 examens)

 1. Rijschool Reniers – 76%
 2. Verkeersschool Meurs -74%
 3. Autorijschool de Toekomst – 69%
 4. Autorijschool Elsenaar – 68%
 5. Verkeersschool Ad Versantvoort – 68%
 6. Rijles Best – 68%
 7. Rijschool Huizing – 65%
 8. Rits Verkeersopleidingen – 63%
 9. Auto en Motorrijschool Jan Heezen – 61%
 10. Rijschool Wildenberg B.V. – 61%

Bron: CBR.nl

Het slagingspercentage

Volgens velen is het slagingspercentage van een rijschool erg belangrijk. Het landelijk gemiddelde ligt rond de 50%. Dat betekent dat de helft van alle praktijkexamens met succes wordt afgesloten en de andere helft helaas niet. Zelfs wanneer een rijschool dus een slagingspercentage rond het landelijke gemiddelde heeft zegt dit nog lang niet alles over de kwaliteit van de rijschool. De helft zakt immers nog steeds voor het examen. Bij een rijschool Eindhoven vergelijken is het daarom belangrijk om niet te veel naar dit percentage te kijken. De uitzondering is natuurlijk wanneer het percentage schrikwekkend laag ligt, bijvoorbeeld rond de 30%. In zo’n geval kun je een rijschool beter mijden.

De ervaringen van anderen

We doen dit met bijna iedere keuze die we maken: de meningen en ervaringen van anderen peilen om een goed geïnformeerde beslissing te kunnen maken. Wanneer je een rijschool Eindhoven wilt vergelijken is het ook hierbij weer belangrijk dat je er niet té veel waarde aan hecht.
De ervaringen en meningen van anderen kunnen zeer waardevol zijn, maar iedereen leert op een andere manier en vindt verschillende dingen prettig. Dat betekent dat jij het niet persé naar je zin zult hebben bij die ene rijschool die jouw vriend of vriendin ‘de beste rijschool ooit’ noemde. Verzamel dus wel de ervaringen van anderen maar laat je hier niet door leiden, want wat voor een ander werkt hoeft niet altijd voor jou te werken.

Standaard eisen

We hebben twee zaken behandeld die jou kunnen helpen in je beslissing, maar waar je ook voorzichtig mee moet zijn omdat ze geen garanties bieden. Gelukkig zijn er ook een aantal zaken die je van iedere rijschool mag verwachten. Wanneer een rijschool niet over deze zaken beschikt is de kans groot dat je beter verder kunt zoeken. Dit zijn de punten die altijd moeten kloppen bij elke rijschool.

 • De naam van de rijschool moet hetzelfde zijn als die op de lesauto en de naam waaronder ze bij het CBR ingeschreven staan.
 • De instructeurs moeten beschikken over een WRM-bevoegdheidspas.

Kennismaken

De beste manier om uit te vinden of een rijschool bij je past is door bij ze langs te gaan en kennis te maken. Je moet hier waarschijnlijk een afspraak voor maken en vanaf het eerste contact ontstaat er al een bepaald gevoel over de rijschool. Om het makkelijk te maken voor jezelf kun je dit gevoel opschrijven en aanvullen nadat je langs bent geweest. Je kunt bijvoorbeeld op de volgende punten letten:

 • Verliep de communicatie met de rijschool gemakkelijk?
 • Vond je het personeel of de instructeurs vriendelijk en prettig?
 • Voelde de organisatie professioneel aan?
 • Wordt er gebruik gemaakt van een leskaart?
 • Kreeg ik een duidelijke uitleg over het proces van begin tot eind?

Door dit soort vragen te stellen krijg je inzicht in je eigen mening en gevoel met betrekking tot een bepaalde rijschool. Zo ontstaat er een bepaalde voorkeur en kun je je keuze op eigen ervaringen baseren.

De prijs

Voor veel aspirant bestuurders is de prijs van de lessen een heet hangijzer. Aan de ene kant wil je niet teveel betalen om je rijbewijs te halen, maar aan de andere kant wil je natuurlijk wel kwalitatief goede rijlessen krijgen en zo snel mogelijk je rijbewijs halen. Het is in principe aan te raden om met betrekking tot de prijs bij een rijschool Eindhoven vergelijken vooral niet voor de goedkoopste optie te gaan. Dat komt omdat je op die manier vaak ook wat minder goede lessen krijgt. Het gevolg is dan dat je waarschijnlijk meer lessen nodig hebt dan anders het geval was geweest. Op die manier ben je dan uiteindelijk toch duurder uit. De gemiddelde prijs van een rijles ligt rond de €40,- per uur.

Op zoek naar jouw ideale rijschool

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er een aantal aspecten aan een rijschool Eindhoven vergelijken die altijd belangrijk zijn, maar dat het voor een groot gedeelte ook met jouw eigen gevoel en voorkeuren te maken heeft. Wanneer je dus rijscholen in Eindhoven gaat vergelijken kun je het beste op je gevoel afgaan. Klopt alles en wil je graag bij die ene rijschool lessen? Laat anderen je er niet van weerhouden en kies je eigen voorkeur. Veel succes!