Je rijbewijs halen is een mooi moment. Zodra je het felbegeerde papiertje, of pasje eigenlijk, in handen hebt kun je met de auto overal naartoe. In het begin zul je vooral naar de McDonalds gaan, maar later kom je er steeds vaker achter hoe handig het is om een rijbewijs te hebben. Het allermooiste aan een rijbewijs is dat je die voor de rest van je leven haalt. Pas wanneer je oud en rimpelig bent zul je misschien een keertje opnieuw getest worden, maar tot die tijd kun je naar hartenlust rondrijden. Je rijbewijs hebben is dus één groot feest. Je zult die alleen wel eerst moeten halen! Een proces waar veel mensen tegenop kijken terwijl dat helemaal niet nodig is. Wanneer je goed je best doet en een goede rijschool hebt uitgekozen mag je binnen de kortste keren afrijden. In dit artikel gaan we je helpen met rijscholen Utrecht vergelijken, zodat je een goed geïnformeerde keuze kunt maken met betrekking tot jouw rijschool. Lees dus snel door!

  De drie punten

  Rijscholen met elkaar vergelijken kun je op allerlei verschillende punten doen. De één vindt het bijvoorbeeld belangrijk om les te krijgen in een grote auto, omdat de auto die zij straks thuis kunnen lenen of gaan kopen ook groot is. Een ander maakt zich druk om de tijden waarop hij of zij lessen kan volgen en een derde wil persé in een blauwe auto lessen. Wanneer je dit soort persoonlijke voorkeuren hebt kun je daar uiteraard rekening mee houden, maar het zegt niet zoveel over de kwaliteit van de rijschool die je kiest. Dit terwijl die kwaliteit juist het belangrijkste is aan de keuze die je maakt.

  Zoals beloofd gaan we je een handje helpen. We hebben daarom de drie punten voor je opgeschreven die jou het meest helpen bij het uitzoeken van een kwalitatief goede rijschool. Je vindt ze hieronder.

  • Ervaringen van anderen

  Een rijschool zal jou altijd vertellen over de mooie manier waarop zij werken. Het blijft immers een soort verkooppraatje, waarin zij zelf hun nadelen niet zo snel zullen benoemen. Om achter de verbeterpunten van een specifieke rijschool te komen zul je daarom elders op zoek moeten gaan. De ervaringen van anderen kunnen je dan heel erg helpen bij een rijschool vergelijken Utrecht. Door anderen die bij die rijschool les hebben gehad op te zoeken en hen te vragen wat zij van hun lessen vonden krijg je een goed beeld van hetgeen je kunt verwachten. Wanneer sommige dingen niet helemaal naar wens waren, komt dat ook aan bod. Je krijgt dan een completer beeld van de rijschool.

  • Lesprijzen

  De lesprijzen kunnen nog weleens flink uiteen lopen bij een rijschool Utrecht vergelijken. Het landelijk gemiddelde ligt rond de €42,-. Sommige rijscholen zitten daar ver onder en anderen juist weer een stuk erboven. Het gemiddelde aantal lessen dat iemand nodig heeft om te slagen voor zijn of haar rijbewijs is ongeveer 38. Hoe je het went of keert, het behalen van je rijbewijs is dus vrij prijzig. Het is voor veel mensen daardoor verleidelijk om voor een goedkopere rijschool te gaan. Toch raden we altijd aan om voor een rijschool te kiezen die een gemiddelde prijs per les vraagt. Wanneer je voor hele goedkope rijlessen gaat, is de kans groter dat je hier minder van opsteekt. Je hebt dan uiteindelijk veel meer lessen nodig voordat je je rijbewijs haalt. Op die manier kun je met goedkope lessen toch duurder uit zijn. Houdt hier rekening mee bij een rijschool Utrecht vergelijken.

  • Slagingspercentages

  Tot slot hebben we het slagingspercentage. Aan dit getal kun je vrij snel zien of een rijschool goede lessen geeft. Helaas ligt het landelijk gemiddelde van het slagingspercentage van alle rijscholen rond de 50%. Dat zegt eigenlijk niet zoveel. Onthoud dat dit een gemiddelde is. Dat betekent dat er rijscholen zijn die er een beetje of heel ver onder zitten en dat er ook rijscholen zijn die er een beetje of heel erg bovenuit steken. We adviseren je om een rijschool te kiezen die een slagingspercentage van minimaal 50% heeft. Je mag er dan op rekenen dat je hier prima lessen krijgt. Het slagingspercentage van een rijschool zegt namelijk niet alles over de lessen die je zult krijgen, aangezien er heel veel factoren meespelen bij een rijexamen.

  Een rijschool Utrecht vergelijken doe je zo

  We hopen dat je nu een goed beeld hebt van de zaken waar je op kunt letten bij een rijschool Utrecht vergelijken. Tot slot geven we je nog een laatste advies mee. Wanneer jouw rijschool alle belangrijke zaken in meer of mindere mate op orde heeft, kun je je keuze af laten hangen van je eigen voorkeur. Ga langs bij de rijschool, maak een praatje met de instructeurs en kijk hoe je je daarbij voelt. Is dat een ontspannen en prettig gevoel? Dan zit je bij die rijschool waarschijnlijk helemaal goed. Succes!